Natta!

Dags att krypa till kojs! Lätt att det blir så sent nu när hjärtat har semester och man inte tänker på de där morgonpigga solstrålarna som vaknar om 5-7 timmar ;)
Just nu ligger Kevin hos hjärtat och får nattamaten och myser! Så nu sover han nog en 5 timmar på detta =D Vaknar alltid några gånger på natten men möjer sej så fint med napp och musik!

Fått målat första rundan med den beige (stavning?) som vi så fint blandade med äckelbillig färg höhö ;) Blev tokbra! Jag ville ha vitt, men inte A, så det blev ngt mellan vitt och den vi hade innan!
Så nu är första gången målad, och imorgon blir det andra och förhoppningsvis även sista! Sen ska vi BARA ta andra sidan av rummet med.. den vi använder :O
Näe, natta!

Nudlar & bakning.

I väntan på att läraren skulle höra av sig så passade jag på att göra muffins, med citronsmak :) Blev ett gäng negerbollar med så blir prinsessan lyckligast i världen =)

Känns bra med plugget nu, bara hoppas på snabb feedback så jag kan göra nästa moment.. och nästa.. och nästa haha ;)

Se om mina hjärtan kommer hem snart, vill inte att det ska bli för sent för Alicia.. hon pallar inte det! Och nu är det läggdags!

Nähej, se om mina härliga nudlar är klara? See ya!

Plugg!

Nu har hjärtat kört iväg med ungarna och kommer inte hem på ett par timmar, så får jag pluggat med :) Behövs verkligen, är inte lätt att plugga om dagarna med två barn hemma.. och inte lätt på kvällarna heller när man är helt slut :P men blir nog bra det med ;)

Väggen är målad två gånger, så ikväll ska den få första rundan med beige :D Längtar tills det är klart! Men måste till jysk en runda snart och köpa några kuddar, lite tyg (jag ska sy!!) och en masdrass! Kommer bli tooooppen!
Och jag tömde trådbackarna på skit igår så hjärtat kan flytta över sina kläder med, bra va? :D

Livet är förbannat orättvist <3



Why?

Har en ganska intressant diskussion med ett par tjejer, sen i lördags, i en grupp på fejjan som jag är med i. Ämnet är vagnar ;) Det började med att en tjej la upp i loggen att hon har svårt att förstå sin syster som  knappt får ihopa månaderna, och ska byta upp sin sons vagn till en Bugga, bara för hon är trött på den fullt fungerande vagn de redan har. Varför är då min fråga? Varför har folk idag sånt satans köpbegär och ha-begär att de ska skuldsätta sig och köra runt barnet i en vagn för samma summa som en annan kan köpa en bil för?
Alltså, man kan få en fullt fungerande vagn begagnad idag för 1-2000kr, och en ny för 4-5000. Varför vill man lägga 15-20.000 på en vagn när man inte har råd med det?
Förstår ju verkligen de som har råd, att de lägger dessa pengar.. det är säkert skitkul! De torkar sig nog i röva med tusenlappar med ^^
Men seriöst, är det så viktigt med en dyr, populär vagn att man vill skuldsätta sig så? 
Diskussionen tog fart, snaaaaaabbt. För alla har vi ju olika åsikter, men vi kom ändå fram till en och samma sak tillslut ändå.. det är förbannat dumt att köpa något man egentligen inte har råd med! Punkt.

Jävla äckel!

Iiiiiiiiiiiiiih! Jag vill inte mer!
Förut idag när jag satt vid datorn så hissade en stoor spindel sig ner från taken och hängde tip 15 cm ifrån mina ögon :O Skrek som en stucken gris gjorde jag och Alicia undrade från ovanvåningen vad jag sysslade med haha. Klarade av att avlägsna mig från soffan och fick ner den vidriga saken på bordet.. så skulle jag slå på den (döööda!).. och den lille jävlen gick till attack! Påminde väldigt mycket om en skorpion faktiskt! Hoppade undan och fäktades med konstiga klor! Blääää! Fick iaf in den i dammsugaren och dammsög sen en massa damm så hoppas han dog!

Och nu då?
Jo nu skulle jag flytta undan de två sista kartongerna i vrummet för att lägga ut det vi ska skydda golvet med när vi målar.. och vad sitter då inte både i hörnan och på en kartong? Stoooora spindlar! Klarade inte av att titta på dom ens eftersom dom var så stora :S Den dom satt på lådan hade ben som var så långa att kroppen var typ 2 cm ifrån lådan :O uuuuuuuuuuuuuuhh!
Puttade fint tillbaka lådorna in i hörnan och satte mej i soffan ist! Hjärtat är snart hemma.. så får han döda dom.. HÅRT!

Brrrr. Ryser i heela kroppen! Hatar verkligen spindlar! Vidrigt! Fördelen är väl att har man spindlar så har man ett friskt hus.. men ändå!!

Packarlådor.se

Packar allt vad vi kan, så det blir gjort någon gång. Känns sådär att packa ner vissa saker.. men vad gör man? Det blir nog bäst såhär ändå tror jag.. även om jag inte vill emellanåt..

Sitter och fikar med Alicia, Kevin ligger och snackar lite sådär lagom mycket i vagnen och hjärtat körde iväg för att fixa med bilen. När han kommer hem blir det grillat! Drömde om potatiskroketter inatt haha. Så blir det, sallad, grillad majskolv, beasås och kotletter :) Muuumma!

Nähej, får nog ta lilleman innan han blir galen på mig !

Är så stolt över Alicia förresten, andra natten utan blöjan och inte en droppe =D


Nyduschad.

Sitter i handduk och har håret invirat i en handduk med, tog precis en lååång varm dusch och tvättade kalufsen ;) Behövligt!

Ska bli spännade att se hur Alicia klarar natten, mammas stora tjej <3

Mammas fina flicka <3Mammas busunge <3


Last day.

Jahupp, söndag igen.. men inte som en vanlig söndag ändå eftersom hjärtat nu äntligen har sina två semesterveckor. Fjuttigt som sören men inte mkt att göra åt! Har lovat Alicia att vi ska till havet, och det ser hon fram emot :) Ska hinna med en massa plugg med har jag tänkt.. se hur det går med det. Men har inget val, för annars skiter det sig inför hösten!

Mina hjärtan är hos svärisarna på middag, jag nöjde mig med nudelmiddag och vila hemma istället. Min yrsel är jobbig.. då håller jag mig helt hemma!

Försöka sätta lite fart här hemma med.. så v-rummet kan bli klart nu när vi äntligen har allt! Kan ju bli tok-fint ;)

Vad tycker ni om Kevins vrålåk? Han är iaf skitnöjd :D

Alicia påstår förresten att det inte var hon som ritade med bläckpennan i handen, det var den elaka draken!

Alicia säger och gör!


Alicia:
Mamma, de va inte ja som tog av dina nonöttej! De va en dinosaije som tog baja FEM nonötter! Inte ja!
120728


Hört från Alicias rum: jag vill köpa nya fojäldjaj som inte bjåkaj mä maj.. Jag vill köpa nya fojäldjaj som e snäjja mot mej..
(hon städar sitt rum och sjunger då en egenpåhittad sång)
120728


Kevin: ööö ööö öööö!
Alicia: Aww, lille stumpe stumpan!
Kevin: öööhh öömöömööööööö!
Alicia: Naaw, va e de vännen?
Kevin: Öööööööööööööööööööööööö!
Alicia: Aww, ville du ha en puss? *smack*
Kevin: aaaööö ooohhööööööö!
Alicia: Ja älskaj daj mä lillebjoj!
120727


"mmm, *gosar* du e väldens goaste mamma..
åh ja e världens goaste Ajisa..... få ja äta opp daj?"
120708


"Mamma.. du ha sååååå *visar med armarna* stoj mage igen. Kansje du ska ha en till bebis?"
070806


A: Mamma kan du ta nytt pappej ti mej?

Jag: mmm... *inne i ngt jag läserr*
A: Hajjååå?
Jag: Mmm jag ska snart!
A: Men snäjja gumman, kan du jappa på jite ejjo?? Du e ju helt sångsam!
120703


Stod och tittade på brandbilarna när dom tutade förbi..
Alicia: Åhh mera mera mera!!
120703


Alicia sitter på toa och sjunger "Lilla nigel akta daj, akta daj, akta daj. Lilla nigel akta dag annajs kommerj alla mina bajstollaj i heeela toastolen o kletaj nej daaaaaj" Haha :O
120701


"mamma, lillebjoj fösökoj luja mej att pussas! Men ja e fuuuk, ja fåj inte pussas föj då kommej kevin osså bli fuuuuk. Maaaaaaamma! saj till han! Han fojtsättoj o pussa på mej. Busunge, gulle gulle gull"

:O Haha. Kevin ligger i soffan helt ovetande om att han tydligen försökt pussa på henne :P
120626

Jag: Alicia ät nu!
Alicia: *fjantar sig*
Jag: In med två skedar nu!
Alicia: Men, men.. hä e inte på (två) skedar.. här e baja (bara) en!!
Anders: In med en sked i munnen då!
Alicia: *sätter in skeden i munnen utan innehåll* så!
120610


Alicia pratar med mormor i telefon..
Alicia: Moomooo, ja e fuuuuuk! Ja ha feboj!
Mormor: Aaw, stackars dig!
Alicia: Moomoo, de e ingen faja! ;)
120608


Alicia igår morse.. (barnen delar rum och vårt är brevid)
Alicia: Gomojjon mamma! Kevin gjåt!
Jag: Gomorron! Ja men det gör inget för han ska snart ha mat :)
Alicia: Ja men han gjåt o ja stoppade in nappen.......... o så jåkade jag knäcka ett finger...

:O
(alla fingrar var hela!)
120602

Alicia: Dessie... du e såå söt. Ja älskaj dej Dessie.. ehhh.. ja menaj mamma! ♥
120601





Ork.

Har ingen ork till att blogga, därav frånvaron. Bjussar dock på en bildbomb idag!


Baaaaaada!Bada lite till ;)Bada med pappa!Pluttisen i hängsleshortsen :)Ligga på mage är sådär!Syskonen buuuus <3Kärlek!Puuuussa på lillebror!Nya klänningen :)Bror på besök!Bus <3Funderaren!

Pannkakor.

Hjärtat bestämde att det skulle bli pannkakor till middag idag, med glass, sylt eller socker. Sååå nyttigt :P Men gott :D Åt ute, men jag och Kevin gick tillbaka in nu eftersom jag inte pallar solen när jag är så yr.. och lilleman ville sova :)
Alicia badar! :)

C-vitamin citron.

Sitter nu med min lite smått försenade förmiddagsdrink! Blev lite sent eftersom jag inte kom igång med träningen i tid.. men nu är milen avklarad och några minuters planka på det :O)
Fick hem min stegräknare idag, så ska omvandla det jag cyklar till steg och se hur mycket jag kommer upp i på ett dygn =) 
Är grymt snurrig idag, vet inte varför! Sömnbrist? Oro? Ja inte vet jag! Men ska skicka in hjärtat på apoteket efter jobb så han kan köpa mer Valerina till mig, så ska jag börja ta på sena eftermiddagen med för att få bättre effekt på kvällen!
Blir bara att vara hemma idag, möjligen imorgon med.. så barnen kan bli friska!

Tid?

Har inte riktigt haft tid med bloggen idag. Sjuka och krävande barn vettni ;)
Alicia var mycket piggare nu på kvällen, nästan sig själv förrutom en väldigt kort stubin och dåligt humör. Inget kräk sen imorse! Kevin är lite frånvarande eller vad man ska säga.. han skrattar inte lika mycket som han brukar.. men han har kanske bara en dålig dag? ;)
Själv har jag världens problem med foglossning/ligamenten.. har sjukt ont och hade det likadant förra månaden en vecka innan det är dags för lingonveckan. Undrar varför?
Ska plocka undan lite i v-rummet tänkte jag.. sen blir det sängen! Sjukt trött efter natten!
Imorgon är det sista jobbedagen för hjärtat, sen har han semeser i två veckor. Hoppas på att hinna med en del med skolan dom två veckorna!

Tävlar!


Jag tävlar hos Monia - mamma till Tuvalie om stående bokstäver att inreda hemmet med, från Signerat AJ

Heja Linda-Marie!

Linda-Marie från fagerhult hamnade på Aftonbladets förstasida efter att folk på fejjan gillat och delat hennes suveräna bikini-bild! Inte pinnasmal som de flesta strandbilder, men vilka kvinliga former! Modigt och fint gjort tycker jag! Heja dej Linda-Marie!

1177.


Pratat med 1177 en stund nu, som även Alicia fick prata med ;) Varför inte lixom? Man fattar ju vad hon säger och nu fick hon själv sätta ord på hur hon mår :)
Hon är lite piggare nu, känns som hon blir lite lite bättre för var timme som går.
Dom gissade på att båda barnen fått en magbacill eftersom Kevin var kass i magen igår. Skulle hålla dom inne idag och imorgon och få i dom mycket vätska & vila.. och blir allmäntillståndet påverkat så skulle vi åka in. Hoppas inte!

Kräk.

Vilken natt det har varit :/ Alicia har som vanligt vaknat massvis... fast den här natten har hon vaknat och kräkt :S Gråtit i floder har hon med gjort, och jag har knappt sovit..

Har fått i henne knäckemacka och lite tunn saft. Efter nattens fyra spyor så var lilla magen ganska tom! Funderar på om det är en bakterie eftersom Kevin var lös i magen två gånger igår, och spydde efter varannan måltid.. han som normalt sett bajsar var fjärde eller var femte dag och nästan aldrig kräker upp maten. Usch.. jag vill inte!
Blir att hålla barnen i stillhet idag!

Själv har jag en drickapaus i cyklingen.. köra 4km till så är jag klar med milen.

Pratade med mamma innan, usch det hördes att hon var dålig <3 Bli nu bättre och skräm oss inte så! <3

Ööööh!

Varför kan det inte vara ett mellanläge på den svenska sommaren? Antingen är det för kallt, eller för varmt :O Tacka vet jag våren och hösten! Imorgon ska vi bada iaf :D

Fick sms av pappa innan, tänker på dig <3

Orkar knappt tänka bara, skippar milen ikväll.. får räcka med den imorse och plankan.. har satans ont där mina magmuskler ska sitta! :O Ojoj!

Rejtar!

La Redoute
 
Har handlat från La Redoute ett par gånger och varit nöjd. Kan vara lite svårt med storlekarna ibland men dom har jättefina kläder :)
 
 
Skriv ditt eget omdöme | Tjäna pengar med Rejta
 
Halens AB
 
Klickar hem kläder till barnen från halens.se mellan 2-6 gånger per år och brukar vara nöjda! Händer ibland att det slinker med några plagg till mig själv också ;)
 
 
Skriv ditt eget omdöme | Tjäna pengar med Rejta
 
Ellos AB
 
Klickar hem kläder från ellos.se runt 2-10ggr/år och brukar för det mesta vara nöjd! Enstaka gånger kommer det med prylar också, men för det mesta bara kläder.. barnkläder! Dom har bra priser, fina kläder och stort sortiment! :)
 
 
Skriv ditt eget omdöme | Tjäna pengar med Rejta
 

Tävlar!

"Jag är med & tävlar om en barnvagnsdyna från Barndesign.se!
Tävlingen finns hos MansonDust.nu!"

Glass i stooora lass!

Hjärtat handlade efter jobb idag, Alicia beställde glass och det fick hon haha :) Hon fick även lera, blev överlycklig och skulle genast leka ;)

Ungarna sover, hjärtat tränar och jag har tränat (plankan) och ska hoppa upp på cykeln en halv mil tänkte jag..
Kolla Kevin på bilden nedan, jädra klätterpelle!! ;)



Tårar, svett & dusch.

Igår slutade skogspromenaden med blod, svett & tårar. Inte idag inte... idag slutade den med tårar, svett & dusch!
Alicia hade för bråttom igen och ramlade ner i en stor lerpöl :O Blev ganska äckligt men flicka som hon är, så tog hon tag i klänningen så den blev inte skitig haha :)
Är heeeeelt slut och längtar tills hjärtat kommer hem så han kan underhålla ungarna lite! Varmt som satan och man svettas bara man går utanför dörren!

Cyklat en mil idag och ikväll blir det plankan!

Skogen!

Ska bara ge lilleman mat och blöja, sen går vi ut igen =) Nästa vecka ska ju regna bort så får ju passa på att känna av sommaren lite :)'


Ooh sunny day!

Vilken dag det verkar bli! Snart klä på oss, lägga lilleman i vagnen och gå ut :) Bara synd att hjärtat inte hann klippa klart gräsmattan nere på Alicias "lekpark" (hennes ordval haha) och inte hann fixa med poolen.. hade ju vatt skitbra idag!
Prinsessan fick ett paket igår, glad blev hon! Så nya klänningen är på idag!

Blod, svett & tårar!


Varit ute på en skogspromenad, glömde dock att sätta igång RunKeeper så den registrerade typ en fjärdedel av vad vi gick ;) Men ändå!
Httade hallon, blommor och kantareller! En lyckad runda alltså... ändå tills Alicia hade på tok för bråttom :S
Hon ramlade och skrapade knäet och började gråta och skrika som en tok. Fick ta fram ståbrädan så hon fick stå på den, haltalotta kunde inte gå längre ^^
Var ju bra så sätt, att nu fick jag testat den på grusväg och skogsterräng.. och funkade skitbra!
Väl hemma hittade jag inga plåster så fick rengöra det med servetter och muta henne med glass ;)
Ska se om hjärtat vill klippa gräset ikväll, så vi kan leka här hemma med! Och kanske blåsa upp poolen?

Rejtar!

Aftonbladet AB
Om jag ska kolla nyheter så är det 99 av 100 gånger som jag klickar mig in på aftonbladet.se! Det enda som kan vara lite småstörigt är reklamen mellan artiklarna, men man förstår ju att där måste finnas reklam med så de som arbetar på aftonbladet kan få sin lön ;)
Skriv ditt eget omdöme | Tjäna pengar med Rejta
Spotify AB
Jag vet många som tycker att det är för dyrt med Spotify, en hel hundralapp i månaden. För vad? Jo för musik dygnet runt, nästan all musik som finns, kompisarnas spellistor, sagor till barn.. och man kan spela upp musiken från datorn, tvn, mobilen... u name it! Varför inte? Tycker det är skitbra och vill aldrig göra mig av med Spotify heller. Finns en liten liten nackdel.. att man inte kan spela musik från två olika enheter samtidigt.. men hur ofta händer det?
Nää, spotify äger!
Skriv ditt eget omdöme | Tjäna pengar med Rejta

Ny vecka, ny dag.

Usch vad jag är trött idag.. men antar att det är förkylningen som spökar :/ Känns som jag har en köttbulle i halsen ju! Bara inte barnen blir smittade, så är jag nöjd!
Har suttit och fönstershoppat med Alicia.. skrev precis ett inlägg om det ;)

http://dessiepunktnu.blogg.se/2012/july/jag-vill-ha.html

Jag vill ha!

Har suttit en bra stund med Alicia och kollat in massvis med kläder på Bubbelroom som vi jättegärna hade klickat hem, litan kan göras låååååång ;) Tycker ni inte att det är en toppensida?
En sak som Alicia förälskade sig i var den här!

Sisters Point Gazzo Dress White/Red/Bluish Bubbleroom.se

Dock får hon växa en bit för att den ska passa haha, en sådär 10-14 år ;) Men man kan ju tycka saker är fina ändå! Jag kan inte bärga mig tills jag gått ner mina fula graviditetskilon, så banne mig ska jag köpa kläder som jag kan känna mig fin i! Jag har mest vardagskläder, är lixom en jeans-och-linne-tjej.. men tänkte ändra lite där :) Hittade många fina plagg som inte kostade så mycket, så blir nog en liten runda på Bubbelroom sen till hösten/vintern!
Fanns ganska många skor också som jag tyckte om, lite sådär annorlunda och speciella.. inte sånt som alla andra traskar runt i!
Har du handlat på Bubbelroom ngn gång?
Fanns ganska många skor också som jag tyckte om, lite sådär annorlunda och speciella.. inte sånt som alla andra traskar runt i!
Har du handlat på Bubbelroom ngn gång?




http://dessiepunktnu.blogg.se/2012/july/jag-vill-ha.html

Fiiiiilm.

Hjärtat satte igång en film, jag sa att jag inte ville se pangpang, döda döda döda, kinesfilmer (karate) eller hokuspokus (sci-fi).... och han valde en Van Damme film... och vad handlar den om? Döda döda döda :O
Men jag tog mig en lång dusch iaf, när filmen började urarta för min smak haha.
Så nu sitter jag är i handduken och ska snart peta lite på Kevin så han kan få ny blöja, pyjamas och nattamat så vi kan gå och lägga oss ;)



Söndagsmiddag.

Var nere med Alicia och grävde upp "bebispotatisar" innan ;) Hon tycker det är sååå kul att det finns potatis i jorden haha ;) Så nu är dom kokta och vi väntar bara på att köttfärslimpan ska bli klar, så ska jag vispa ihop en sås av skyn och göra en sallad, muuums!
Efter maten ska Alicia duscha, bada får hon inte idag haha. Går ju inte att hon badar varje gång för då vänjer hon sig aldrig vid att duscha!
Och som efterätt efter duschen blir det smulpaj med vaniljsås :D Mumma!
Min hals gör fortfarande ont och jag nyser, hostar och har mej.. så ingen träning ikväll heller. Känns ju helt slappt!
Haha, hjärtat somnade bakom mig i soffan :P <3

Men va faaan?

Jag fick min sovmorgon idag, Alicia var uppe och hoppade på mig 9.30 och då hade jag varit vaken en stund och hunnit konstatera att hela kroppen värker och halsen är tjock. Skit med!
Älsklingarna äter lunch nu innan A ska iväg och träna (kanot) och lilleman sitter här i soffan med mig. Det är ganska illa, för han kollar på tv haha :)
Undrar hur kakan smakade? :)
Hjärtat ska kolla med sin pappa om dom kan köra inom Cheapy i Äholm efter jobb imorgon, blir mkt billigare och smidigare än att han ska hem och sen i princip köra tillbaka :P
Dock har vi kommit fram till att han måste prata med dom om färgen, så det går !
När hjärtat ska träna, så bäddar vi ner oss till en film i soffan!

Bilder.

Ojoj, snart midnatt! Borde gå och lägga mig.. men imorgon är det jag som ska få sovmorgon.. om det inte blir som förra helgen :/ Full rulle här nere så jag knatade ner vid 8.30. Visst blev ju lite sovmorgon men hade behövt mer! A sov till 10.30 idag och ändå var det jag som var uppe hela natten och sprang :O Menmen!
Bjuder på lite bilder, och fick inte ihop så mycket på Alicia.. hon är sååååå rolig nu att hon gömmer sej för kameran :P Men kolla in lilleman, ljuuuuvlig! :) Han har börjat skratta, på riktigt! Igår var de skitkul att vi sa till honom "säg mamma" eller "säg pappa" så fick han fram "heeheeeheeeee" :D <3

Tävlar om en goodiebag!

Jag tävlar hos ninjapuff.se om en stoooor goodiebag! Gör du också det? Tävla här vettja!

Loooonley.

Idag är jag själv med barnen.. nästan hela dagen iaf! Hjärtat skulle ut i skogen med sin syster, utforska lite och kolla stenar (?) och vandra ;) Kan säkert vara spännande!
Kevin sussar gott efter att ha lekt en bra stund i gymmet. Är så sött, han börjar få kontroll över händerna nu men ibland går det ändå inte som han vill och han blir såååå sur!
Alicia sitter och tittar på en Barbie-film.. hennes val inte mitt :P Hon tycker dock att den elaka häxan är läskig..
Och här sitter jag, och fixar med både det ena och det andra. Är luddig i huvudet så trött jag är :/
Syndat har jag gjort och smakat på en del godis när jag tog fram till Alicia.. men så är det lördag också! Och nej, Alicia får normalt sett inte godis mitt på ljusa dagen, men idag fick hon haha ;)'

Hittade den här bilden på Alicia en dag efter hennes hjärt-op. Vi fick låna en rymlig vagn som var lite högre än vår egen som vi faktiskt hade med till Lund.. och vi var såååå kära i den här vagnen.. men tyckte dom var för dyra. Ville gärna sno med den hem ;)
Och vad har vi till Kevin? Joo, en likadan! Fast med lila liggdel och sportchassi höhö :)

Tävlar

"Jag tävlar hos Hanna Of Sweden, om ett presentkort från
Kåmfy värde 1000kr! Va med och tävla HÄR du oxå!!"

Tävlar!


Morgonpigg?

Nej inte jag inte, men mina barn! Kvart över 6 var det dax att gå upp idag.. och jag har sprungit mellan dom hela natten, mat, mardrömmar, kissig blöja, tappad napp, tappad apa.... ööööh! Men hör väl lixom till småbarnslivet ;)
Igår var det full rulle och jag mådde äckligt dåligt på kvällen, därav bristen på uppdatering.
Hanna & Tove kom efter lunch igår och stannade till fyratiden =) Var full rulle hela tiden och när dom åkte var jag helt slut. Kände mig som en urvriden trasa!
Men kul var det att träffas, på tok för längesen! <3
Här är en bild på tjejerna för ett år sen..

Och ovan är bilden som Hanna tog på tjejerna när dom satt på toa tillsammans ;) Det händer mycket på ett år!!
Passar även på att även här, säga grattis till K & J som fick sin lilla bebis igår, och lilla kan man ju verkligen säga ;) Pytte! Men skönt att det gick bra idag, fast foooort! Men varför slösa en massa tid inne på förlossningen? ;)

Nähej, nu ska jag lägga lilleman, och hoppa upp på cyklen så jag kan ta min morgonmil! Snart skicka upp Alicia till att hoppa på pappa med, så han hinner allt han ska göra innan han ska iväg!

Snaaaaart!

Nu är våra finingar på väg ner! Är nog här vid lunch skulle jag tro, om det inte blir allt för många stop på vägen :) Blir en delikat lunch, korv & makaroner ;) Ungarna uppskattar nock det iaf!
Ska få i Kevin hans mat om en stund tänkte jag, så behöver jag inte tänka på det när dom kommer :)
Börjar få ont i huvudet.. antar att nattens (brist på) sömn har satt sina spår!
Klä på Alicia ska jag göra.. hon springer fortfarande runt i nattlinne haha. Kanske göra ngt åt mitt hår och bedrövliga ansikte kanske..

Jag skulle inte!

Fastän jag inte skulle, så ställde jag mig på vågen idag... -3,2kg på en vecka! :D
Men nu måste jag få hjärtat till att ta ut den och gömma den i längan så jag kan låta bli att väga mig iallafall på en månad! Har ju för övrigt märkt att mina fina trosor inte sitter lika tajt som innan !
Wiiiiie!

Fy bövelen.

Har inte mått bra idag, men hållt igång som en tok ändå. Dumt kanske, men annars blir det ju inte gjort!
Hjärtat kom hem med en låda pojkkläder från en jobbekompis, det tackar vi för! Finfina kläder och behöver inte tänka på kläder ett tag framöver nu förrutom vissa enstaka plagg ;)
Så där började jag sortera, samtidigt som jag hade två kakor i ugnen att hålla koll på.. sen fortsatte sorterandet, kan ha, kan kanske ha, kan ha sen, kan inte ham slängas, ges bort, säljas.. herregud. Det tog ju aldrig slut! Fick ju tömma halva garderoben på kläder med :P Ungen växer för fort!!
Efter detåt vi middag, sen tog jag det sista med kläderna, tog tvätten på toa, fixade glasyren till kakorna, fixade mer med tvätten (här är mycket tvätt!!!!), diskade, plockade undan i vardagsrummet för andra gången (hur fan kan det bli stökigt så fort??!!), dammsög, tog tvätten igeeeen... och så har det fortsatt. Helt slut i kroppen och cyklade precis 6,5 km. Det får lixom räcka för ikväll. Ska ta mig en skål med nötter och ett glas citronvatten tänkte jag, sen när hjärtat kommer hem blir det duschen! Luktar skunk :P

Idag har lilleman på sig en body som jag budade hem för ett par kronor på tradera när Alicia låg och guppade i magen för 4 år sen ;)


Baka!

Ööööh, kom precis på att jag måste ställa mig i köket.. och bakat! Fick ju ett jobb haha ;) Ska baka sån citronkaka som jag bakade till A:s kalas, svärmor beställde en ;)
Blir nog en i choklad att ha hemma med, om man får besök lixom.
Men känner inte alls för at ställa mig i köket.. är trött så ögonen rinner och yr i bollen. Men inte mkt att göra åt det. Om jag inte vill stå och baka mitt i natten så får jag sätta fart nu !

Vad tycker ni om bloggdesignen? Fattas ngt? Funkar allt?



Alicia!

Alicia kallar från toaletten
"Maaaamma, ja ha baaaaaaaajsat!"

Jag kommer ner till toaletten och möts av en obeskrivlig stank och utbrister..
"Ööööh, Alicia" med lättsam ton.

Alicia svarar så fint tillbaka "Mamma ja ha bajsat på (två) bajskojvaj! Dom e jättestoja, baaaamsestoja! Titta! Visst e dom gujjiga?"

UNGE!

Sen start.

Blev lite sent idag, men fastnade i bloggen och eftersom jag äntligen fick hjälp med att fixa det jag kluddat till så kunde jag inte slita mig.. och fick ju passa på att sitta när prinsessan satt så fint och stilla (tro det eller ej!) i soffan och lilleman låg och sussade ;)

Men nu har jag iaf fått min morgonmil gjord.. känns i benen! Men känns bra samtidigt som det känns för jävligt när jag vaknar om morgonen.. ledvärken gör sig väl påmind och jag klarar med nöd och näppe att ta mig ner för trappan med Kevin på höften :O
Nu sitter jag iaf med min C-vitamin brus, Hallon! Tryckt i mig en välförkänt banan och ska kolla igenom Nettobladet så jag kan skicka in hjärtat där efter jobb ;) Såg att dom hade billiga nötter den här veckan, så kan va bra att köpa hem lite eftersom jag inte vet riktigt vart jag ska göra av fingrarna om kvällarna.. och nötter är ju bättre än godis =)

Taaack!

Dagens första inlägg får bli ett STORT TACK till Ulrika som var så söt och hjälpte mig med finliret på bloggen! Du är en klippa :)

Syndar!

Öppnade precis veckans första cola, muuuums! Dock har jag fortfarande inte trillat ner i godisskålen ;D
Hjärtat och lilleman kollar på film, och jag sitter här och ska försöka reda ut ett och annat i bloggen.
Cyklat min mil ikväll, börjar kännas bra i benen nu ;)
Ta tvätten ska jag göra, så berget minskar litta!

Kevin (film)

Bjussar på en film från idag, en busig liten kille med feber ;) <3



Dop.

Eftersom jag fått ännu en fråga om när och om Kevin ska döpas så skriver jag här nu.. (fast börjar tvivla på om jag har läsare trots mina 60 besök om dagen.. för inte f*n får jag några kommentarer!)
JAAA, han ska döpas. När? När vi känner för det. Vi har mycket nu, jag mår inte bra osv. Vi vill inte göra dopet till ett måste.. utan det kommer när det kommer.. om det så blir om en vecka eller när han är 11!
Och sen är det väl vår ensak, om när det blir? Varför ska folk som knappt känner oss lägga sig i sånt?
Nejnej, nu vill jag inte höra mer!
Trams!

Tävlar!

Jag tävlar om en Skip Hop Zoo Pack från Iob-butiken hos Agnes
Tävla
HÄR du också!


Feber & morgonmilen.

Precis cyklat klart, svettig som en gris så ska lägga lilleman i vagnen och sen ta med mig Alicia in i badrummet så jag kan duscha. Hon får underhålla sig med en bok under tiden! Icke att jag lämnar henne i huset medan jag duschar.. även om det går fort. Nejnej.
Blev 1 mil och 2,5 km idag, Uppdelat på först 7 och sen 5,5. Ganska lagom =) Se hur det blir ikväll!
Lilleman har feber, dock bara 38 än så länge.. men ändå! :O

Sprutor!

Lille plutten fick sina sprutor idag, och hade pipit till och sen skrattat åt bvc-sköterskan :D
Han har gått upp bra i vikt, inte superbra.. men tillräckligt för att slippa fetare mat-tillägg! 
Nu mådde han kasst på kvällen så gav han alvedon och nu har han äntligen kommit till ro i vagnen! Se hur natten blir..
Fina kurvor va? :D

Bvc.

Nu är mitt lilla hjärta på väg till Bvc med pappa för att få sprutorna :( Buuuhuuuu! Tur jag inte följde med, jag hade fått lämna rummet haha :P Var samma med Alicia.. men det är väl mammahjärtat som är lite känsligt ;) <3

Mår verkligen kasst idag, jättensurrig i päran, vet inte om det är den "vanliga" yrseln som nästan varit borta i två veckor.. som kommit tillbaka för jag glömt att ta tabletterna två kvällar, eller om det har med min lilla hjärnskakning att göra :S Jobbigt att va yr iaf!

Precis tömt hela diskbänken på skitig disk och satt igång en maskin.. så nu blir det soffmys med Alicia i väntan på att grabbarna kommer hem :) Behöver knappt laga middag idag.. pappa kom hit med rester från deras middag igår som dom även ätit til lunch idag, så ska bara fylla upp det lite haha :D
Fick jobb igår, och idag kom det hit hihi ;) (en del av jobbet är i mitten av bilderna!)

Baaada!

Tänkte stoppa Kevin i plurret, och även Alicia efter lunchen när lilleman somnat :) Blir ju så sent efter maten om kvällarna så bättre ta de nu då ;) Kevin ska även få sina klor klippta.. på tok för långa och får ju snygga till dom nu när han ska till Bvc idag haha ;) 3 månaders kontroll med läkaren och så ska han få sina första sprutor. Bläää! Men A får åka dit med honom så stannar jag och Alicia hemma och förbereder Tacosen till ikväll ;)

Kevin 3 månader.


6665 gram, 64cm lång och 42cm om huvudet :D Mammas stooora pojke!

Drickapaus!

Precis cyklat 6km i 24-25km/h. Ont som fäään, men detta ska jag klara! Jag tänker inte slacka ner, jag gör det INTE! Har lixom två par byxor som passar.. och det ena paret slutar vid knäna.. LITE väl kallt att gå med i vinter.. alltså ska jeansen passa då! Så de så! Motivation HEJ!
För övrigt är jag ganska sleten och har sjukt ont i huvudet idag, somnade i hjärtats armar inatt med dunkade huvud, vaknade utan huvudvärk.. men efter frullen kom den krypandes och nu sitter den snart över ögona. Jobbigt satan men finns de som har de värre..
Cykla mina 4km till, sen ska jag ta två knäckemackor och min vitamin (c-vitamin hallon brus). Kevin nannar sin förmiddagsrunda och Alicia käkar knäckemacka med mjukost för glatta livet :D

FUCK OFF!

Jag var med i ett par grupper på fejjan, och en av grupperna hade jag till och med startat för oss som skulle ha bebisar i April 2012. Bebisgrupper, mammagrupper.. jag var med och jag tyckte om det. Ända tills jag förra veckan fick sjuka kommentarer i min blogg. Jag kunde lista ut ganska fort utifrån vad det stod att den här sjuka personen är med i någon av grupperna, för jag skriver inte allt i min blogg.
Du är sjuk! Skaffa hjälp för helvete!
Det var äckliga kommentarer, sjuka kommentarer och kommentarer som tyvärr fick mig att ifrågasätta mig själv.. som mamma.
Kevin är ful, Alicia ser adopterad ut, det är inte konstigt att båda mina barn har fel på hjärtat när jag är som jag är, jag är en hemsk mamma som bryr mig mer om de som inte finns hos oss på jorden än de som lever, jag försummar mina barn, jag ser ut som en fet och ful morsa som bara sitter vid datorn hela dagarna och låter barnen göra vad dom känner för m.m.
Jag vill inte ens skriva allt jag fick läsa.. jag läste kommentarerna ett par gånger, men sen raderade jag allt. Dumt nog innan jag hann spara ip-adresser och sådant..
Får jag en enda jävla kommentar till av dig så kommer jag att spåra dig, och du kommer polisanmälas ditt as!!!
Detta har gjort att jag har gått ur alla grupper, för den här sjuka människan finns ju i en av grupperna! Aprilgruppen är underbara och har satt ett datum där alla ska kommentera ett inlägg.. gör man inte det så åker man ut. Inte mer än rätt, snokar har inte i låsta grupper att göra!

Skooogen.

Lite sådär spontant bestämde jag att vi skulle ut i skogen idag :D Förberedde maten (blev gott med egenodlade potatisar!) och hade den klar till lite efter 16 så vi kunde käka och sen köra :) Var lite knyxigt att hitta en bra väg.. ville ju ha skog.. men ändå komma fram med vagnen haha :)
Första stället hittade vi en 10-15 kantisar, och tre blåbär.. och femtiomiljoner myggjävlar :@
När vi körde därifrån så skulle jag kasta mig in i bilen för att komma undan monstermyggen.. och kastade mig bokstavligt in i bilen. Mindre hjärnskakning där.. och huvudet bultar fortfarande :O
Stannade vi ett ställe till och gick en sväng eller två, fikade lite bullar och körde sen hem. Eller ja, när Alicia testat att både kissa och bajsa i skogen ;D
Hemma stannade vi bara till så jag kunde hämta stenen, så körde vi upp och la den hos finaste stjärnan <3

Väl hemma hann vi knappt sätta ner bakdelarna i soffan så knackade det på dörren. Där stod mamma & mormor och ville ha en kopp kaffe och paus :) Duktiga dom är som cyklar!
Alicia blev eld och lågor fast hon visste att hon skulle gå och lägga sig, och Kevin blev på bästaste humöret haha :D

Nu snarkar båda ungarna för fullt, jag har cyklar min kvällsmil som jag även den här gången delade av på 7 och 3 precis som i förmiddes.. ätit lite jordnötter och druckit mumsigt citronvatten.. så ska jag snart in i duschen!

Viktnedgången.


Pics.



Morgonmilen!

Precis blitt klar med morgonmilen :) Pausade idag på 7km och tog en drickapaus och gav lilleman snutten och la han i vagnen.. somnade på två röda ;) Sen avslutade jag med tre km till.
Just nu är Alicia i full färd med att klä på sig, dock råkade hon först få på sig Kevins baggybrallor haha.

Träning & film!

Nyss kommit hem från ett par timmar hos A:s föräldrar där vi sponant grillade tillsammans ;) A passade på att bli klippt med!
Satte röven på cykeln ganska direkt och har precis blitt klar med en halv mil.. så efter det här inlägget blir det en till så är jag klar med dagens två mil :D Börjar kännas i benen nu, särskilt i uppförsbackarna haha.

Hjärtat håller på med gotte i köket, för om två minuter börjar filmen på femman som vi ska mysa ner oss till, men först.. cykla!

Vad kollar ni på ikväll?

Mums!

mms_img-62172253 (MMS)

Mums!


Grilla hos svärpäronen...

Grillar hos svärpäronen... Sitter med ett gott glas vin och njuter av att Alicia får massa uppmärksamhet såhär innan maten :)


Sunday.

Städar, tvättar och har mej :) Energin är på topp idag! Vaknade vid halv 10 av att Alicia skrek allt vad hon kunde, antagligen fick hon inte som hon ville av pappa haha ;) Nu har vi börjat köra samma som vi gjorde när Alicia var bebis så behöver det inte nli bråk om vem som går upp.. A får sovmorgon på lördagar och jag på söndagar!
Dock är det fortfarande inte schysst enligt mig.. för det är bara jag som är uppe och ränner om nätterna hela veckan lång. Kevin chockade oss lagom mycket, sov som en gris från midnatt tills Anders väckte honom halv tio!! 
Och där trodde ni att jag fick sova hela natten? Icke! Alicia vaknade två gånger :P Ena gången var det en spindel på hennes ben (i hennes drömmar) och andra gången ville hon hem :O Drygt men är ganska van.

Cyklade en mil i förmiddags när grannen och hennes dotter var här en runda, kunde inte komma på när jag annars skulle göra det så fick vara lite osocial där en stund.

Nehej, putsa spegeln i hallen, sen tvätta golvet och dammsuga (i omvänd ordning) på toa !

(och ursäkta röran, jag bygger om!!)



Halvdö.

Halvdö. Precis cyklat en mil. Känns i benen vill jag lova :@ Blev 2 mil i fredags och 2 mil igår och blir med all säkerhet ytterligare en mil ikväll ;) duschen nu sen lunch innan hjärtat ska köra till träningen!


Sovmorgon.

Idag har hjärtat sovmorgon, han bad om det när vi la oss inatt så det fick han ;) Ska bli intressant att se när han går upp :P Annars har jag utfodrat och gett Kevin en torr blöja, var uppe vid 5 och gav han alvedon, Alicia och jag har käkat frulle, jag cyklade 5 km, somnade Kevin i vagnen och sen körde jag 5 km till.. så nu sitter jag här och känner mig som en svettgroda haha :P Tänkte tvätta håret om en stund och kanske en snabb dusch på de? Känns ju inge fräscht att springa runt i gammal svett en hel dag ^^
Egentligen känns det inte jättelönt att blogga här eftersom jag inte är helt klar med flytten, men Cnw skulle försöka hjälpa mig med det sista nu dom närmsta timmarna :) Naaaajs!


Cyklade en mil innan idag..

mms_img739171006 (MMS)

Och nu blev det en till :) ska verkligen försöka få ihop 1-2 mil om dagen!! Inte så äckligt jobbigt när man kan kolla på tv under tiden ;) Styrketräningen jag kört med appen genom mobilen den senaste tiden är inte riktigt för mig.. med ledvärken funkar det inte.. men där är ett antal övnngar som jag försöker köra varannan dag! Vill komma i mina jeans!! :) Undrar hur mina ben känns imorgon efter 2 mil på cykel idag?


Välkommen till min nya blogg!


bloglovin





Dessie är en tjej född 87 som bloggar om sin vardag med sambon A, även nämnd som hjärtat, dottern Alicia och sonen Kevin. Huset tar sin lilla tid, skolan kör igång igen samtidigt som dagislämningar, en bebis hemma.. hushållet att sköta.. och såklart bloggen! Follow and enjoy :)


Alicia är ett februaribarn av årsmodellen 2009 och är nu i sina bästa år, enligt henne själv iallafall. Född med hjärtfelet AVSD och opererad. Energisk, babbelmoster och spjuver är tre ord som beskriver finaste Alicia bäst!


Kevin är ett aprilbarn av nyaste årsmodellen och är väldigt efterlängtad, precis som sin syster. Han har en enorm vilja och är en glad bebis. Även Kevin föddes med blåsljud, men hålen i hans lilla hjärta ska växa ihop själva. Alicia kallar Kevin för "stumpestumpan" när han är ledsen ;)